השמנת יתר –פתרון והתמודדות

ניר חוכיימה מטפל הוליסטי
השמנת יתר –פתרון  והתמודדות
השמנת יתר ,ירידה במשקל, דיאטה , נשמע מוכר ?
כולנו רוצים לראות רזים יותר,להיראות טוב יותר ואין ספק שזהו דבר שנותן לאדם להרגיש טוב יותר מבחינה מוראלית ורגשית .
אנשים רבים מנסים דיאטות בכל צורה שהיא במאמר הבא אמנה את הפתרונות ודרכי התמודדות בנושאי השמנת יתר במישור הרגשי והפיזי

השמנת יתר ,ירידה במשקל, דיאטה , נשמע מוכר ?
כולנו רוצים לראות רזים יותר,להיראות טוב יותר ואין ספק שזהו דבר שנותן לאדם להרגיש טוב יותר מבחינה מוראלית ורגשית .
אנשים רבים מנסים דיאטות בכל צורה שהיא במאמר הבא אמנה את הפתרונות ודרכי התמודדות בנושאי השמנת יתר במישור הרגשי והפיזי.
טיפולים כמו הארומתרפיה ופרחי באך נותנים מענה פיזי,רגשי ומנטאלי בהתמודדות ובסיוע בהורדת המשקל .
מספר קטן של שמנים אתריים נחשבים כמסייעים לירידה במשקל .
הבולט בינהם הוא שמן השומר ,הידוע בהשפעתו המדכאת על הרעב .
השומר הוא גם משתן מתון ,המסייע להיפטר מעודף נוזלים בגוף ,מנקה את הגוף מרעלים ,דבר העשוי להיות בעל ערך במקרים בהם התזונה לקויה גרמה להצטברות חומרי פסולת בגוף,אך הוא אינו תורם ישירות להורדה במשקל .
מחברים צרפתיים מזכירים את השום והבצל כטובים להורדת משקל ,שכן לשני שמנים אלה השפעה ממריצה על בלוטת המגן.
במקרים שהם פעילות איטית מדי של בלוטת המגן גורמת לחילוף חומרים איטי,שניהם יכולים לעזור כשנוטלים אותם בכמוסות ,או כאשר כוללים שפע שום ובצל בארוחות .
הארומתרפיה נותנת מענה באיזון התזונה ,בחילוף חומרים ,ובהתמודדות עם מצבי השמנה .
הרוזמרין ממריץ ומחזק ועשוי להגביר את חילוף החומרים,מטבולי-עוזר להוריד רמת כולסטרול בדם.
הגרניום הוא השמן המועדף עלי הוא גם מתערבב טוב עם הברגמות נפלא
תורם לאיזון הורמנלי,אנטיספטי,מאזן פעילות כבד וכליות.
וניתן להשתמש בו כאשר חוסר איזון כזה,הוא חלק מן הבעיה .
הברגמוט על אף שמשתמשים בו להגברת תאבון אך אני השתמשתי בו בהצלחה בטיפול באכלנים כפייתים.מכאן ניתן ללמוד שהוא בעל השפעה מווסתת על מרכז התיאבון במוח ולא ממריצה ,או שהוא אינו פועל ישירות על התיאבון .
הברגמוט לחלוטין משפיע על המצב הנפשי שגורם לשינויים בתאבון .
מאזן תיאבון,מסייע בעיכול, מרומם מצב רוח,אחד השמנים המצוינים לטיפול בדרכי עיכול .
אנשים שמנים אינם מחבבים את גופם ומשום כך עיסוי רפואי קבוע (אני ממליץ עם צמחי מרפא ) עשויה לשפר את הרגשתם והתייחסותם לעצמם.
הטיפול בגוף מתוך כבוד ,הזנתו וטיפוחו,עשויים להיות חוויה חדשה עבורם, היכולת להעלות את הדימוי העצמי.
פרחי באך הינו טיפול קלאסי להתמודדות עם בעיות השמנה ,האדם חייב לעבור תהליך של לקבל את עצמו בכדי להתמודד טוב יותר עם בעיית ההשמנה .
אדם שמתמודד עם מצבי השמנה חוסר מחוסר בטחון ולכן תמצית LARCH תתאים פה לחיזוק הביטחון העצמי והגברת האמונה בעצמך .
התמצית תסייע בחיזוק הביטחון העצמי,בהעלאת הערכה כלפי עצמך,תסייע בביטחון לאורך כל תהליך הרגשי אותו האדם עובר במהלך התמודדות עם ההשמנה.
תמצית crab aplle תתאים גם היא טיהור הגוף והנפש מומלצת לאנשים המרגישים לא נקיים (אנשים שאינם סובלים איך שהם נראים,ושונאים את מה שנגלה להם במראה –הרגשת סלידה נפשית ופיזית מעצמם בשל ההשמנה ) הצורך בהרגשת טוהר ושלמות מראה,יביא אותם להיות מאוד מסודרים,נקיים באופן מוגזם,מוטרדים מזיהומים וחיידקים ולכן,שומרים על הכל נקי וסטרילי
התמצית מצוינת למצבי דיאטה,מסייעת לאדם להתחיל לאהוב ולקבל את עצמו.
טיפול בפרחי באך ילווה את את האדם בהתמודדות טובה יותר ,בחיזוק הבטחון העצמי ובשילוב ארומתרפיה נצליח להביא את המטופל למצב מאוזן מבחינה רגשית,ומנטאלית.
לאחר שהדבר הושג,קל יותר להתייחס לנושאים כמו תרגול גופני ושינויים לאורך זמן בדפוסי האכילה(אני נמנע לקרוא בשם דיאטה מאחר והרבה אנשים מזהים עם העניין כחסך וכשלון)
אבדן משקל במיוחד אם הוא נעשה מהיר מדי יגרום לרפיון ולכן אני ממליץ על קבלת עיסוי לשיפור מראה העור ,לחיזוק השרירים,להרמת המצב רוח ותחושת הביטחון של האדם.


ניר חוכיימה מטפל הוליסטי רב תחומי בוגר מכללת מדיסין לרפואה משלימה חבר באמנת השרות בישראל www.artist-massage.co.il
דירוג:  

הוסיפו ל Facebook Share on Twitter הוסיפו ל Google Bookmarks הוסיפו ל HOTחדש

הוספת תגובה / יצירת קשר עם ניר חוכיימה

שם מלא: *

אימייל: *
(האימייל לא יפורסם בשום מקום באתר)
כותרת: *
תוכן: